01 oktober 2009

Dagens stallvistelse..

.. Blev så otroligt mycket bättre än vad jag kunde tänka mig en sur dag som denna.

Dels har jag knappt ätit något idag, vilket resulterar till en sur, dum och lat Moa.. Men jag tvingade mig i mig en macka, en frukt och ett glas vatten innan vi åkte till stallet. Jag tog med mig en Verum drickyoghurt också.
Bort från mig nu! I stallet började jag först med att hälsa på min lille gose, tog henne till skritten som verkligen gick på hög fart! Stod på 4an både på hög och låg fart, det tycker jag är lite väl häftigt. Så jag drog ner båda till 3,5 istället. Det är lagom skritta på-tempo. Jag tände faktiskt lamporna i skritten eftersom det började skymma ordentligt, det skulle bli mörkt där innan vi mockade klar. Vi mockade Fionas hage först medans vi såg något. Sen mockade jag och pappa gullegrisens box och gjorde iordning mat.
Lite senare satt jag upp på Tussis i ridhuset, där det inte var så mycket hinder och sånt som tur var. Ett rättuppstående och några bommar på marken, jippi! Plus att det bara var jag och en till ryttare och häst. Jag skrittade något varv, men hon var redan lite varm efter skrittmaskinen också. Hon kändes överlag väldigt fokusserad och framåt. Inte så dum som jag hade tänkt att hon skulle vara (hon kan bli så när höstvindarna börjar ta vid). Hon var lite stel och stirrig med medryttaren igår, så jag hade det i tankarna. Men hon var hur snäll som helst. Jag omvandlade dressyrpasset till någon sorts dressyr-konditionsträning. Mycket springa, ökningar och rakriktning.
Väldigt fin i galoppen som får passets stora plus, hon välvde sig väldigt fint i ökningarna, samlingarna var jobbiga. Hon blev trött ganska fort. Min nya träningsstil kanske är lite mer krävande? Eller också så är det lite jobbigt nu när vi håller på att byta årstid. Jag funderar på att köpa lite b-vitamin och hjälpa henne lite på traven.
Red cirka en timme. En bra timme!
Min gosegris ur ett grodperspektiv!
Kram, Moa